Saturday, February 12, 2011

Крем супа от тиква

Това е рецепта за крем супа от тиква.

Съставки:
1400 мл зеленчуков бульон
10 грама сол
1000 грама тиква пюре
1 гр нарязан пресен магданоз
160 грама нарязан лук
0.5 грама нарязан прясна мащерка
1 скилидка чесън, нарязан
1 гр млян джинджифил
1 гр мляно индийско орехче
1 гр мляна канела
120 мл сметана за готвене
5 цели зърна черен пипер

Инструкции:

1. Загрейте бульона, солта, тиквата, лука, мащерката, чесъна, джинджифила, индийското орехче, канелата и пипера. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 30 минути без капак.

2. Пюрирайте с помощта на кухненски робот или пасатор.

3. Върнете отново супата на котлона и оставете да кипне. Намалете котлона и оставете да къкри още 30 мин без капак. Разбъркайте с течната сметана. Изсипете супата в съд и гарнирайте с пресен магданоз.

Служи 8-10.

Крем супа от тиква.

 
Another recipe requested by some Bulgarian friends.

1 comment:

  1. Това е рецепта за тиквено пюре:

    1. Нарежете тиквата и премахнете семките и влакната.

    2. Печете (с кората нагоре в 2.5 см вода на темепература 175 градуса) или варете тиквата докато омекне.

    3. Изгребете месестата част на тиквата.

    4. Пюрирайте на кухненски робот или пасатор, миксер.

    ReplyDelete