Съставки:
400 грама брашно
600 грама бяла захар
9 грама сода за хляб
9 грама сол
3 грама мляно индийско орехче
3 грама мляна канела
500 грама тиквено пюре
160 мл вода
235 мл олио
4 яйца
60 грама нарязани орехи (по избор)
Инструкции:
1. Намазнете и набрашнете 2 тавички за хляб. Загрейте фурната до 175 градуса.
2. Премерете количествата брашно, захар, сода за хляб, сол и подправки и ги сипете в голяма купа. Разбъркайте сместа до еднородна. Добавете тиквата, водата, олиото, и яйцата (и орехите). Разбърквайте докато стане гладко.
3. Изсипете сместа в подготвените тавички.
4. Пече се около час.
Хляб от тиква
This fall, I made a lot of pumpkin bread (or pumpkin cake as they call it) for Bulgarians. None had ever tried it before, and most liked it (or at least pretended they did). Several asked for the recipe. Hence, here's a recipe for pumpkin bread ... in Bulgarian.
Hi Brian, thank you for the recipe, it seems the cake should be tasty. But I wonder what is the 'тиквено пюре' - is the pumkin boiled and mashed, or is it simply grated raw?
ReplyDeleteТова е рецепта за тиквено пюре:
ReplyDelete1. Нарежете тиквата и премахнете семките и влакната.
2. Печете (с кората нагоре в 2.5 см вода на темепература 175 градуса) или варете тиквата докато омекне.
3. Изгребете месестата част на тиквата.
4. Пюрирайте с пасатор, миксер.
От 2- кг тиква би трабвало да получите около 2 кг пюре.
Благодаря, Брайън.
ReplyDelete:-)